Rundt 2010-2011 kom et skifte i hvordan man brukte webtjenester for å lage nettsider, vise annonser, generere statistikk osv. Mobiletech etablerte konseptet WhateveverWeb.com. Dette var en samling tjenester som allerede fantes i Mobiletech sin produktportefølje, men løsrevet og “skyifiserte”.

WhateverWeb var også et eget brand med egen nettside. Vi ønsket at dette skulle stå på egne ben.

I 2014 ble det rapportert at Mobiletech legger ned nysatsningen etter 18 måneder. 😶

I 2014 ble all IP, programvare, patentsøknader overført til ScientiaMobile.com. Mobiletech AS sin satsning i USA endret da strategi fra å etablere egen tilstedeværelse til å investere og hjelpe ScientiaMobile til å vokse globalt. Undertegnede gikk samtidig inn som Vice President of Innovation i selskapet for å understøtte investeringen, samt å hjelpe ScientiaMobile å utvikle produktporteføljen sin.

Git workflows

I dag er git baserte workflows og JAMstack stor business gjennom tjenester som Netlify og Vercel. Dette var altså en del av det WhateverWeb tilbød i 2013. “Git publishing” kalte vi det.

Optimalisering og tilpasning

Patenter på automatisk bildeoptimalisering og CSS optimalisering kom ut av prosjektet. Bildeoptimaliseringen er i dag ImageEngine.io. Et globalt Content Delivery Network (CDN) i konkurranse med alle de store som Akamai, Cloudflare og AWS.

API for Device Detection

APIet for å få informasjon om nettleseren og datamaskinen eller mobiltelefonen som surfet innom nettsiden er nå WURFL.io.

WhateverWeb
WhateverWeb branding