iJas Consulting AS (iJas) er et konsulent- og investeringsselskap eid og drevet av undertegnede.

iJas kan bidra med rådgivning, sparring, konkrete oppdrag i tillegg til tidligfase investeringer. Investeringsstrategien er “tidlig inn, tidlig ut”. Eventuelle investeringer eller lån bør gå til konkrete prosjekter som er nødvendige for et startup å komme til neste nivå. iJas investerer først og fremst i teknologi-, online- og webbaserte prosjekter.

Portefølje

Her er noen av selskapene jeg har interesser i. Noen direkte og andre indirekte. Flest indirekte investeringer gjennom selskapene Victirx og Victrix Invest.

 • logo smartplants

  smartplants.io

 • logo jamsy

  Learn music with Jamsy

 • logo victrix

  "Pre-såkornmidler" and early investments.

 • logo Fjellkjede

  Co Founder. Blockchain Tech

 • logo scientiamobile

  Device intelligence

 • logo mlabs mobiletech

  Co-founder

 • logo dk

  Co-founder

 • logo scg

  Indie Games

 • logo utvbolaget

  Spetskompetens inom frontendutveckling

 • logo anteo

  Fish online

 • logo bergen works

  Co-working space

Om meg

Min “dagjobb” er å fylle rollen som Vice President of Innovation i det amerikanske selskapet ScientiaMobile Inc.

ScientiaMobile er en investering fra Victrix Invest, som igjen er et resultat av det første oppstartsselskapet jeg var en del av. Jeg ble med over i ScientiaMobile som en del av en investering bestående av kapital, intellectual property (IP) og kompetanse. Mitt oppdrag er å implementere nye forretningsgrener i selskapet som skal gi avkastning på investeringen. Utover selve etableringen av de nye forretningsgrenene, er etableringen av en langsiktig innovasjonskultur en sentral oppgave.

“Kveldsjobben” er å bidra på forskjellige måter i startup miljøet lokalt, samt egne startup prosjekter. Jeg har vært med i Angel Challenge Stavanger og gjorde flere investeringer i kjølvannet.

Bakgrunnen min er fra IT-branjsen (programmerer) og spisskompetansen er innenfor mobilteknologi og web, som også var grunnlaget for mitt første startup-prosjekt. Jeg skriver og twitrer litt om det som jeg betrakter som “dagjobben”.

Min superhelt-egenskap er nok at jeg med min tekniske bakgrunn har ferdigheter til å både å identifisere en forretningsmulighet og samtidig være i stand til å verifisere, og av og til implementere, ideen direkte. I større sammenhenger hjelper min tekniske bakgrunn å forstå og evaluere omfanget av komplekse forretnignsmuligheter fra et teknisk- og implementasjonsperspektiv. Jeg kan nok om innovsjonsstrategier og produktstrategier til å si at jeg kan egentlig ikke noe om det. Men jeg har jobbet lenge nok med det til å være trygg på at jeg finner veien underveis. I dag jobber jeg mye med vekststrategier for SaaS tjenester. (“Growth Hacking”)

Exit? Nei. Det er ofte et mål for gründere å få en lukrativ exit. Det hadde vært kult det, men for meg er ikke det et mål i seg selv. Jeg jobber fremdeles i nettverket som oppstod rundt det første startup prosjektet. Jeg kan nok aldri ha en “vanlig” jobb igjen, men så lenge det er givende å jobbe i nettverket og at nettverket betaler en OK lønn er dette sweetspotten.