Det er med stor glede og forventning jeg har fått MelodyPipe inn i porteføljen!

Har de siste årene hatt æren av å tilbringe deler av vinterferien sammen med en av gründerne og på den måten fått høre om hvor fantastisk MelodyPipe er. 😅 Det startet vel om et mindre grådig alternativ til Spotify, men har over årene modnet til en komplett markedsplass for alle roller i musikkbransjen. Fra musiker via scene til produsenter, plateselskap og andre musikere.

Det er “i tiden” å lage plattformer som kobler tilbud og etterspørsel og samtidig kutter mellomledd. Tibber gjorde dette for strømmarkedet for eksempel. MelodyPipe gjør dette for musikkbransjen.

Timing

I 2021 ble det ikke noen felles vinterferie grunnet covid, men av samme grunn er timingen for MelodyPipe perfekt. I en bransje som er hardt rammet av covid-restriksjoner åpner MelodyPipe for å holde hjulene i gang, knytte kontakter, inngå kontrakter og finne inntektskilder for musikere i et økosystem som endret karakter over natten. MelodyPipe er verktøyet som hjelper bransjen å håndtere disse endringene.

God timing har jeg prøvd meg på før uten hell. MelodyPipe-prosjektet er nok forskjellig på flere måter. Selv om rammene og eksterne faktorer (hele situasjonen rundt covid) er usikre er det mer forutsigbart enn kryptobransjen. Men det er jo et vindu så klart. Til sommeren er mye avgjort.

Folk og tilnærming

Gode folk er viktig. I MelodyPipe er det flust. Ferdig snakka.

Jeg har for det meste hatt en teknologisk tilnærming til et problem. Men jeg har i det siste innsett at man ikke blir rik av å lage den beste løsningen på et problem dersom ingen liker løsningen eller i det hele tatt vet om løsningen. Dette prosjektet har fokus på å bygge et narrativ rundt teknologien. Narrativet er produktet.

Selv om MelodyPipe for all del har fokus på teknologi og implementasjon, er det litt uttafor min komfortsone å investere i “det utvidede produktet” der brand, narrativ og kommunikasjon er nøkkelen. Denne tilnærmingen har jeg fått mer troa på gjennom åra og jeg tror jeg vil lære litt av MelodyPipe om dette underveis.

Samtidig har jeg et håp om at blokkjede-tech som NFT kan bygges inn i MelodyPipe 🤓

Følg MelodyPipe: